nedeľa, 19 mája, 2024
HomeZo zahraničiaAbeceda umierania slobody v USA. (Alebo nie len?)

Abeceda umierania slobody v USA. (Alebo nie len?)

Autorom článku je americký ústavný právnik John W. Whitehead. Je zakladateľom  The Rutherford Institute, o ktorom si bližšie informácie môžete dohľadať na www.rutherford.org . To, čo sa dnes deje v Amerike veľmi výstižne okomentoval bývalý poradca prezidenta Bertram Gross: „Keď sa dnes pozerám na Ameriku, nebojím sa povedať, že sa bojím.“
Americký ľud, permanentná spodná vrstva v Amerike, sa nechala tak rozptýliť a rozdeliť, že si nevšimla stavebné kamene tyranie, ktoré im architekti Deep State kladú priamo pod nos. Tento neustály posun smerom k tyranii, s ktorým sa stretli militarizovaná miestna a federálna polícia a legalistickí byrokrati, pokračoval každým nasledujúcim prezidentom za posledných päťdesiat rokov bez ohľadu na ich politickú príslušnosť. Biden, Trump, Obama, Bush, Clinton: všetci sa podieľali na plnení agendy Deep State.

Úprimne povedané, naozaj nezáleží na tom, kto okupuje Biely dom, pretože je to ziskom riadená, nevolená byrokracia – nazvite to ako chcete: Deep State, Kontrolóri, strojcovia, tieňová vláda, korporátna elita, policajný štát, dozorný štát, vojensko-priemyselný komplex – to sú v skutočnosti tie mená. V záujme slobody a pravdy je tu základná ukážka od A po Z, ktorá vysvetľuje pochmúrnu realitu života v americkom policajnom štáte, o ktorej, ako sa zdá, už nikto nehovorí.

Biely dom; Zdroj: Facebook

A – AMERICKÝ POLICAJNÝ ŠTÁT. Policajný štát „je charakterizovaný byrokraciou, utajovaním, večnými vojnami, národom podozrivých, militarizáciou, sledovaním, rozšírenou policajnou prítomnosťou a občanmi s malými možnosťami odvolávania sa proti policajným akciám“.

B (BILL OF RIGHTS) – LISTINA PRÁV. V militarizovanej policajnej kultúre, ktorou je dnešná Amerika, kde vás policajt môže kopať, udierať päsťami, taserovať, strieľať, zastrašovať, obťažovať, vyzliekať, prehľadávať, brutalizovať, terorizovať, neprávom zatknúť a dokonca aj zabiť, a ten policajt len zriedkakedy nesie zodpovednosť za porušenie vašich práv, Listina práv neznamená príliš veľa.

C (CIVIL ASSET FORFEITURE) – PREPADNUTIE OBČIANSKEHO MAJETKU. Tento vládny plán na zbavenie Američanov ich slobôd – menovite práva na majetok – sa uskutočňuje pod zámienkou zhabania občianskeho majetku, čo je vládna prax, pri ktorej sa vládni agenti (zvyčajne polícia a teraz agenti TSA) zmocňujú súkromného majetku, ktorý je „podozrivý“ a môže súvisieť s trestnou činnosťou. Potom, bez ohľadu na to, či sa skutočne preukáže, že došlo k nejakému zločinu, vláda si ponecháva majetok občanov a je prakticky nemožné ho získať späť.

D – DRONY. Takmer 1500 policajných oddelení v USA zahŕňajú drony ako súčasť svojho technologického arzenálu a tento počet rastie. Aj keď sa drony môžu používať na prospešné účely, čoraz viac sa stávajú rozšírením stavu dozoru a vykonávajú bezdôvodné a neustále hromadné letecké sledovanie v rozpore so štvrtým dodatkom. Nové autonómne policajné drony dokážu „čítať poznávaciu značku zo vzdialenosti 800 stôp a sledovať vozidlo zo vzdialenosti 3 míľ“.

Policajné drony sú súčasťou vybavenia mnohých amerických policajných oddelení; Zdroj: Facebook

E (EMERGENCY STATE) – NÚDZOVÝ STAV. Od 11. septembra do COVID-19 a neskôr sme boli predmetom „núdzového stavu“, ktorý ospravedlňuje všetky spôsoby vládnej tyranie a uchopenia moci v takzvanom mene národnej bezpečnosti. Pokračujúce pokusy vlády vyhlásiť takzvané národné núdzové situácie s cieľom obísť ústavný systém bŕzd a protiváh predstavujú ďalšie rozšírenie prezidentskej moci, ktoré vystavuje národ ďalšiemu ústavnému nebezpečenstvu.

F – FAŠIZMUS. Štúdia vykonaná Princetonskou a Northwestern University dospela k záveru, že U.S. vláda nezastupuje väčšinu amerických občanov. Namiesto toho štúdia zistila, že vláde vládnu bohatí a mocní, čiže takzvaná „ekonomická elita“. Okrem toho výskumníci dospeli k záveru, že politiky prijaté touto vládnou elitou takmer vždy uprednostňujú špeciálne záujmy a lobistické skupiny. Inými slovami, vládne nám oligarchia prezlečená za demokraciu a pravdepodobne sme na ceste k fašizmu – forme vlády, kde vládnu záujmy súkromných korporácií, peniaze volajú a ľudia sú vnímaní ako obyčajné ekonomické jednotky alebo databity.

G – GLOBÁLNA POLÍCIA. Federálna vláda rozdelila vojenské zbrane, vozidlá a vybavenie, ako sú bezpilotné lietadlá, tanky a granátomety, v hodnote viac ako 18 miliárd dolárov na bojové polia domácim policajným oddeleniam po celej krajine. Výsledkom je, že väčšina policajných síl v malom meste má teraz dostatočnú palebnú silu na to, aby sa akýkoľvek odpor občanov stal márnym. V čase, keď vezmete tieto malomestské policajné jednotky, vycvičíte ich, aby vyzerali a správali sa ako armáda, a potom ich zapojíte, aby sa stali súčasťou programu Organizácie Spojených národov pre silné mestá, budete mať nielen stálu armádu, ktorá operuje aj nad rámec dosahu ústavy, ale taký, ktorý je súčasťou globálnej polície.

H (HOLLOW-POINT BULLETS) – DUTÉ GUĽKY s HROTOM. Snahy vlády militarizovať a vyzbrojiť svoje agentúry a zamestnancov dosahujú impozantné rozmery, pričom federálne agentúry sú také rôznorodé, ako je ministerstvo vnútornej bezpečnosti a správa sociálneho zabezpečenia. Hromadia milióny smrteľných nábojov s dutým hrotom, ktoré porušujú medzinárodné právo. Je iróniou, že zatiaľ čo vláda naďalej presadzuje prísnejšie zákony o zbraniach pre širokú verejnosť, USA Vďaka vojenskému arzenálu zbraní vyzerá ručná zbraň priemerného Američana ako Tinker Toy.

I je INTERNETOVÝ MONITORING, v ktorom „veci“ pripojené na internet monitorujú váš domov, vaše zdravie a vaše zvyky, aby ste mali zásobenú špajzu, regulovali svoje služby a svoj život pod kontrolou a relatívne bez starostí. Kľúčovým slovom je tu však kontrola. Tento „prepojený“ priemysel nás posúva bližšie k budúcnosti, v ktorej policajné orgány zadržia prakticky kohokoľvek, ak si vláda „myslí“, že môže spáchať trestný čin, autá bez vodiča obývajú diaľnice a biometrické údaje človeka sú neustále skenované a používané na sledovanie ich pohybu a cieľov. na reklamu a mať ich pod neustálym dohľadom.

Domácnosť cez internet; Zdroj: Pixabay

J (JAILING FOR PROFIT) – VÄZENIE ZA ZISK. Táto forma masového trestania zameraná na zisk outsourcingom svojich väzňov do súkromných väzníc spravovaných súkromnými korporáciami viedla k vzniku súkromného väzenského priemyslu v hodnote 70 miliárd dolárov, ktorý sa spolieha na spoluúčasť vlád štátov, aby udržali svoje súkromne spravované väznice plné väznením veľkého počtu ľudí. Američanov za drobné zločiny.

K je KENTUCKY V. KING. V rozhodnutí 8:1 Najvyšší súd rozhodol, že policajti môžu vniknúť do domovov bez povolenia, aj keď ide o nesprávny domov, pokiaľ si myslia, že na to môžu mať dôvod. Napriek tomu, že príslušná polícia nakoniec prenasledovala nesprávneho podozrivého, vtrhla do nesprávneho bytu a porušila takmer každý princíp, ktorý stojí medzi občanmi a policajným štátom, súd povolil zásah bez oprávnenia, takže Američanom zostala v krajine len malá skutočná ochrana. čeliť všetkým druhom zneužívania zo strany orgánov činných v trestnom konaní.

L (LICENSE PLATE READERS) – ČÍTAČKY ŠPZ, ktoré umožňujú orgánom činným v trestnom konaní a súkromným orgánom sledovať, kde sa nachádzajú vozidlá a ich pasažieri v celej krajine. Tieto údaje zozbierané o desiatkach tisícov nevinných ľudí sa zdieľajú aj medzi policajnými agentúrami, ako aj s vládnymi fúznymi centrami a súkromnými spoločnosťami. To posadí Veľkého brata na sedadlo vodiča.

M – MAIN CORE. Od 80. rokov 20. storočia U.S. vláda získala a udržiava, bez príkazu alebo súdneho príkazu, databázu mien a informácií o Američanoch považovaných za hrozbu pre národ. Ako uvádza Salon, túto databázu, údajne nazvanú „Hlavné jadro“, má použiť armáda a FEMA v čase národného núdzového stavu alebo počas stanného práva na nájdenie a zachytenie Američanov, ktorí sú vnímaní ako hrozby pre národnú bezpečnosť. V databáze Main Core je najmenej 8 miliónov Američanov.

N – NO-KNOCK RAIDS. V dôsledku militarizácie národných policajných síl sa v súčasnosti čoraz častejšie nasadzujú tímy SWAT pre bežné policajné záležitosti. V skutočnosti sa každý rok uskutoční viac ako 80 000 týchto polovojenských náletov. To znamená viac ako 200 razií tímov SWAT každý deň, pri ktorých polícia vyráža dvere, poškodzuje súkromný majetok, terorizuje dospelých aj deti, zabíja rodinných miláčikov, napáda alebo strieľa na kohokoľvek, kto je vnímaný ako ohrozenie – a to všetko len pri prenasledovaní niekoho, podozrivých z trestného činu, zvyčajne prechovávania nejakého malého množstva drog.

O (OVERCRIMINALIZATION and OVERREGULATION) – PREKRIMALIZÁCIA a NADREGULOVANIE. Vďaka množstvu viac ako 4500 federálnych zločinov a viac ako 400 000 pravidlám a nariadeniam sa odhaduje, že priemerný Američan spácha tri zločiny denne bez toho, aby o tom vedel. V dôsledku tejto nadmernej kriminalizácie sme svedkami vzostupu Američanov, ktorí sú zatýkaní a väznení za také absurdné „porušenia“, ako je ponechanie svojich detí hrať sa v parku bez dozoru, zbierať dažďovú vodu a snehovú vodu na vlastnom pozemku, pestovať zeleninu na svojom dvore a viest biblické štúdiá vo svojej obývačke.

P – PATOKRACIA a PRECRIME. Keď s nami naša vlastná vláda zaobchádza ako s vecami, s ktorými treba manipulovať, manévrovať, dolovať údaje, manipulovať s nimi. Polícia a iní vládni agent, s nami zle zaobchádzajú a potom ich uväznia v súkromných väzniciach založených na zisku, ak sa odvážime vybočiť z radu, už nefungujeme pod ústavnou republikou. Namiesto toho zažívame patokraciu: tyraniu v rukách psychopatickej vlády, ktorá „operuje proti záujmom svojich vlastných ľudí okrem uprednostňovania určitých skupín“. Skombinujte to s rozbiehajúcimi sa vládnymi programami prevencie zločinu, ktoré budú využívať centrá jadrovej syntézy, agentúry na zber údajov, behaviorálnych vedcov, korporácie, sociálne médiá a komunitných organizátorov, a spoliehajúc sa na špičkovú technológiu na sledovanie, rozpoznávanie tváre, prediktívne sledovanie, biometriu a behaviorálnu epigenetika s cieľom identifikovať a odradiť takzvaných potenciálnych „extrémistov“, disidentov alebo buričov. Majte na pamäti, že každý, kto je považovaný za odporcu vlády – či už je to ľavica, pravica alebo niekde medzi tým – je teraz považovaný za extrémistu.

Q – KVALIFIKOVANÁ IMUNITA. Kvalifikovaná imunita umožňuje policajtom odísť bez toho, aby zaplatili cent za svoje previnenie. Je pohodlné, že tí, ktorí rozhodujú o tom, či by policajt mal byť imúnny voči povinnosti osobne platiť za nevhodné správanie v zamestnaní, všetci patria do rovnakého systému, všetci kamaráti s vlastným záujmom chrániť políciu a ich neslávne známy kódex mlčania: mestskí a okresní prokurátori, polícia komisárov, mestských rád a sudcov.

R (ROADSIDE STRIP SEARCHES and BLOOD DRAWS) – PREHLADAVANIE AUTA a ODBERY KRVI. Súdy sa čoraz viac mýlia, keď vládnym úradníkom – najmä polícii – dávajú veľkú voľnosť pri vykonávaní prehliadok, odberov krvi a dokonca análnych a vaginálnych sond pre širokú škálu priestupkov, bez ohľadu na to, aký malý je prečin. V minulosti sa cestné prehliadky uchýlili len vo výnimočných prípadoch, keď si polícia bola istá, že ide o závažný zločin. V posledných rokoch sa však prehliadky osôb stali rutinnými operačnými postupmi, pri ktorých je každý považovaný za podozrivého a ako taký je predmetom liečby, ktorá bola kedysi vyhradená len tým najzávažnejším zločincom.

S – ŠTÁT DOHĽADU. V ktorýkoľvek daný deň bude priemerný Američan, ktorý sa venuje svojej každodennej činnosti, monitorovaný, sledovaný, špehovaný a sledovaný viac ako 20 rôznymi spôsobmi, očami a ušami vlády aj korporácií. Vedľajší produkt elektronického koncentračného tábora, v ktorom žijeme, či už prechádzate obchodom, šoférujete auto, kontrolujete e-maily alebo telefonujete s priateľmi a rodinou, môžete si byť istí, že niektorá vládna agentúra, či už NSA alebo nejaký iný subjekt, počúva a sleduje vaše správanie. To sa ani nezačne dotýkať podnikových sledovačov, ktoré sledujú vaše nákupy, prehliadanie webu, príspevky na Facebooku a ďalšie aktivity prebiehajúce v kybernetickej sfére.

Steny majú uči je heslo nie len zo socializmu; Zdroj: Facebook

T – TASERS. Nesmrtiace zbrane, ako sú tasery, paralyzéry, gumené projektily a podobne, polícia používala ako zbrane poslušnosti častejšie a s menšou zdržanlivosťou – dokonca aj voči ženám a deťom – a v niektorých prípadoch dokonca spôsobili smrť. Tieto „nesmrtiace“ zbrane tiež umožňujú polícii zaútočiť stlačením tlačidla, čím sa zvyšuje pravdepodobnosť prehnaných konfrontácií pri menších incidentoch. Taser Shockwave, napríklad, dokáže zabiť elektrickým prúdom dav ľudí stlačením tlačidla.

U (UNARMED CITIZENS SHOT BY POLICE) – BEZBRANÍ OBČANIA ZASTRELENÍ POLÍCIOU. Už nie je nezvyčajné počuť o incidentoch, pri ktorých polícia najprv zastrelí neozbrojených jedincov a neskôr sa pýta, čo sa často pripisuje strachu o ich bezpečnosť. Napriek tomu je miera úmrtnosti dôstojníkov hliadok v službe údajne oveľa nižšia ako v mnohých iných profesiách vrátane stavebníctva, ťažby dreva, rybolovu, riadenia nákladných vozidiel a dokonca aj zberu odpadu.

V – PREVÁDZKA VIGILANT EAGLE. Jedna z niekoľkých vládnych iniciatív z roku 2009, ktoré vyzývajú na zvýšenú kontrolu tých, ktorí spochybňujú vládnu autoritu, tento konkrétny program požaduje sledovanie vojenských veteránov, charakterizuje ich ako extrémistov a potenciálnych domácich teroristických hrozieb, pretože môžu byť „nespokojní, rozčarovaní alebo trpia psychologickými účinkami vojny.“ V spojení so správou, ktorá definuje extrémistov ako jednotlivcov a skupiny, „ktoré sú hlavne protivládne, odmietajú federálnu autoritu v prospech štátnej alebo miestnej autority alebo úplne odmietajú vládnu autoritu“, sú tieto taktiky zlé pre každého, kto je považovaný za opozičnú vládu.

W (WHOLE-BODY SCANNERS) – CELOTELOVÉ SKENERY. Pomocou röntgenového žiarenia alebo rádiových vĺn sa skenovacie zariadenia a vládne mobilné jednotky používajú nielen na „videnie“ cez vaše oblečenie, ale aj na špehovanie v súkromí vášho domova. Zatiaľ čo sa tieto mobilné skenery predávajú americkej verejnosti ako nevyhnutné bezpečnostné a bezpečnostné opatrenia, nemôžeme si dovoliť zabudnúť, že takéto systémy sú plné potenciálu zneužitia, a to nielen vládnymi byrokratmi, ale aj technikmi, ktorí ich obsluhujú.

X je pre X-KEYSCORE, jeden z mnohých špionážnych programov vykonávaných Národnou bezpečnostnou agentúrou, ktorý sa zameriava na každú osobu v Spojených štátoch, ktorá používa počítač alebo telefón. Tento prísne tajný program „umožňuje analytikom vyhľadávať bez predchádzajúceho povolenia v rozsiahlych databázach obsahujúcich e-maily, online chaty a históriu prehliadania miliónov jednotlivcov“.

Y (YOU) – TY. Pomocou vašej tváre, spôsobov, sociálnych médií a „vy“ proti vám ste teraz sledovaní na základe toho, čo kupujete, kam chodíte, čo robíte na verejnosti a ako robíte to, čo robíte. Softvér na rozpoznávanie tváre sľubuje, že vytvorí spoločnosť, v ktorej bude každý jednotlivec, ktorý vstúpi na verejnosť, sledovaný a zaznamenávaný, keď vykonáva svoje každodenné záležitosti. Cieľom je, aby vládni agenti mohli skenovať dav ľudí a okamžite identifikovať všetkých prítomných jednotlivcov. Programy rozpoznávania tváre sa zavádzajú v štátoch po celej krajine.

Zdroj: Pixabay

Z (ZERO TOLERANCE) – NULOVÚ TOLERANCIU. Prešli sme do novej paradigmy, v ktorej sú mladí ľudia čoraz viac vnímaní ako podozriví a zaobchádza sa s nimi ako so zločincami zo strany školských úradníkov a orgánov činných v trestnom konaní, často za to, že sa správajú o niečo viac ako detinsky alebo že hovoria „nesprávne“ slovo. V niektorých jurisdikciách boli študenti penalizovaní v rámci školskej politiky nulovej tolerancie za také hlúpe „zločiny“, ako nosenie kvapiek proti kašľu, nosenie čierneho rúžu, nosenie nožníc na nechty do školy, používanie Listerine alebo Scope a nosenie skladacích hrebeňov, ktoré pripomínajú orezávač. Ponaučenie pre našich najmladších – a najcitlivejších – občanov je toto: v americkom policajnom štáte ste buď väzeň (spútaný, kontrolovaný, monitorovaný, nariadený, obmedzený v tom, čo môžete robiť a hovoriť, váš život nie je svoj vlastný) alebo väzenský byrokrat (politik, policajt,​​sudca, žalárnik, špión, prospechár atď.).

Žiadne z týchto nebezpečenstiev sa žiadnym spôsobom nerozplynulo, a napriek tomu sa zrazu zdá, že nikto nehovorí o žiadnom zo strašných vládnych prešľapov, ktoré stále spôsobujú zmätok v našich slobodách: policajná streľba do neozbrojených jednotlivcov, invazívne sledovanie, odbery krvi pri cestách, cesty pásové pátranie, nájazdy tímu SWAT zlyhali, nákladné vojny vo vojenskom priemyselnom komplexe, mrhanie verenými zdrojmi, zákony pred zločinom, konfiškácia civilného majetku, fúzne centrá, militarizácia, ozbrojené bezpilotné lietadlá, inteligentná polícia vykonávaná robotmi umelej inteligencie, súdy, ktoré pochodujú v úzkych krokoch s policajným štátom, školami, ktoré fungujú ako indoktrinačné centrá, byrokratmi, ktorí držia Deep State pri moci.
Ak nám ostanú nejaké prostriedky na zmarenie neúnavného pochodu vlády smerom k úplnej diktatúre, môže zostať pri desiatom dodatku, ktorý potvrdzuje, že „my ľudia“ (vo forme porôt a miestnych samospráv) máme moc zrušiť platnosť vládnych zákonov, taktiky a politiky, ktoré sú nelegitímne, hanebné alebo očividne protiústavné.

Zrušte všetko

Zrušte súdne spory. Zrušte zákony. Zrušte všetko, čo vláda robí, čo je v rozpore s ústavou. Je čas obnoviť vládu, ktorá sa odtrhla, získať späť naše slobody a obnoviť spravodlivosť v Amerike.

Súvisiace články

1 COMMENT

  1. Zrušte súdne spory. Zrušte zákony. Zrušte všetko, čo vláda robí, čo je v rozpore s ústavou. Je čas obnoviť vládu, ktorá sa odtrhla, získať späť naše slobody a obnoviť spravodlivosť v Amerike. A k tomu by som naliehavo dodávam, zrušte aj politický diktát EU voči svojim členom. Súčasná EU ani zďaleka neplní myšlienku s ako bola pôvodne založená.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie