streda, 8 mája, 2024
HomeKomentáreVideo: Prečo a ako voliť do EP? V prvom rade so Zdravým...

Video: Prečo a ako voliť do EP? V prvom rade so Zdravým rozumom

Tohoročné voľby do EP budú podľa vlogera Juraja Štubniaka také, ako ešte nikdy. Nasvedčuje tomu počet kandidujúcich subjektov a stále sa zväčšujúce názorové rozdiely v spoločnosti. Voliči opozície podporovaní skorumpovanými zradcami národa, rozdúchavajú svár v ako-tak sformovanej, či skôr nesformovanej druhej strane. Vidno to v nadchádzajúcich bojoch o najvyššiu stoličku v štáte a po jej obsadení sa boje o eurokorytá rozbehnú naplno, konštatuje Štubniak vo svojej najnovšej videoglose venovanej práve „boju o eurokorytá“.

Na vyčerpávajúcu rešerš nie je čas, navyše video, trvajúce niekoľko hodín by nik ani nezačal pozerať. Štubniak teda ponúkol vlastný a ako sám priznáva, neobjektívny pohľad na strany a kandidátov.

„Na úvod položím otázku, viete čím sa líši logika volieb do EP od slovenských parlamentných volieb? Pozerajte do konca, prezradím vám odpoveď  a okrem toho tam to bude asi najzaujímavejšie,“ radí Štubniak a zostra sa púšťa do „telefónneho zoznamu“. Tu má k niektorým stranám trefný komentár. SDKÚ – DS komentuje, ako politické mŕtvoly, pri iných sa len pozastaví, načo vôbec kandidujú. Web strany Volt hodnotí, ako najlepší, aj keď si myslí, že je to „asi zábava pre deti zbohatlíkov, ale záložné PS, ale prezentácia na jednotku“.

Divoká karta eurovolieb – Zdravý rozum

„Kandidujem z druhého miesta ako nezávislý. strana sa aktuálne venuje s podobne zameranými európskymi stranami vytváraniu aliancie proti Green dealu, rozsah anti agendy bude narastať, lebo eurohlúpostí bolo napáchaných viac ako dosť,“ konštatuje Štubniak.

A aká je odpoveď na otázku položenú v úvode videa?

Štubniak radí, aby ste si nasledujúcu pasáž pre správne pochopenie vypočuli trebárs aj niekoľkokrát. Pre mnohých jeho kandidatúra môže byť veľkým šokom a tak by som pred tým, ako sa niekto rozhodne napísať žlčovitý komentár, prípadne jedovatý mail, skutočne by som jeho radu vypočuť opakovane, nebrala na ľahkú váhu. Takže: Viete čím sa líši logika volieb do EP od slovenských parlamentných volieb? Alebo ešte jednoduchšie, inými slovami – koho voliť do EP a ako uvažovať o vhodných kandidátoch?

„Každý volič má svojich preferovaných a nedá si ich vyhovoriť. Pre vás, ktorí ste schopní aj zložitejšej mentálnej činnosti, by som chcel ozrejmiť čo je najväčším zmyslom týchto volieb pre slušného, roduverného Slováka. Nie je dôležité tam dostať najslovenskejšieho zo Slovákov, ktorý vás presvedčí, že to so svojou domovinou myslí dobre, najlepšie, na rozdiel od svojich konkurentov,“ hovorí Štubniak. Súhlasí s tvrdením, že tam potrebujeme poslancov, ktorí zastupujú národné záujmy.

„Ale tento zástupca musí byť kompatibilný a prijateľný nejakou podstatnou frakciou v EP. Vy, ktorí ste tlieskali plamenným prejavom našich dvoch ultranárodných europoslancov, ruku na srdce, čo títo dvaja zmenili? Nič, len si spravili dobrú reklamu a to výlučne len v zopár diétnych kruhoch na Slovensku. V EP neznamená ich hlas vôbec nič, ešte menej ako nič,“ dopĺňa Štubniak.

„Len ten, ktorý pretlačí hlas Slovenska v EP prostredníctvom nejakej akceptovanej frakcie, ten stojí za úvahu. Osamelí strelci, nech by boli tí najlepší holopupkári z nás, tí sú nám tam úplne na nič. Oni to vedia a do EP idú kvôli osobnému prospechu. Nič z nich nemáme, ničomu nepomôžu. Zmysel a fungovanie EP je o niečom inom ako národný parlament. To si treba uvedomiť,“ uzatvára Štubniak.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie